Szerkesztők

Dr. Kollega Tarsoly István

Dr. Kollega Tarsoly István

főszerkesztő, történész, szerkesztő

A Családfa Magazin alapítója. Az Országos Levéltár levéltárosa, majd főosztályvezetője (1976–1977, 1983–1994) a Révai Új Lexikona főszerkesztője (1994–2008), a Tarsoly Kiadó alapítója és vezetője (2000-től). A Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság tagja (1983-tól), alelnöke (2000–2017), a Társulat lapja, a Turul szerkesztője (1994–2009), Magyar Családtörténeti Egyesület elnöke (2013–2018). A Pető András Főiskola könyvtárának igazgatója, majd a Semmelweis Egyetem Pető András Kara tudományos főmunkatársa (2014-től), a Kar lapja, a Tudomány és Hivatás szerkesztője.
Munkássága, könyvei ezen szervezetek, intézmények tevékenységéhez köthetők.

Kovács Eleonóra

Kovács Eleonóra

főszerkesztő-helyettes, levéltáros, történész, szerkesztő

Kutatóként, szerzőként régóta foglalkozik családtörténettel. Tanulmányok, önálló kötetek, tudományos és ismeretterjesztő publikációk fűződnek a nevéhez. Mindezek mellett kutatási területe a 19. századi művelődéstörténet, egyháztörténet, valamint a színháztörténet. A Levéltári Szemle főszerkesztője, a Turul szerkesztője, és az Evangélikus Élet magazin Thesaurus történeti rovatának vezetője. A Magyar Levéltárosok Egyesületének választmányi tagja, a Magyarországi Egyházi Levétárosok Egyesülete Intéző Bizottságának tagja.

Publikációs listája elérhető ide kattintva.

Eötvös György

Eötvös György

szerkesztő

A több mint három évtizedre visszatekintő Családfa Kft alapítója és vezetője. A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület örökös tagja, az Örököskutatók Magyarországi Egyesületének társelnöke, valamint szakértői tanú a magyar, illetve több New York megyei bíróságon. Rendszeresen publikál, előadásokat tart családtörténetkutatás témában.
Két dolog fontos az életében: a családja és a cége, minden más valahol ezekhez kapcsolódik.

Vajk Ádám

Vajk Ádám

szerkesztő, történész, levéltáros

22 éven át a Győri Egyházmegyei Levéltár munkatársa majd igazgatója, jelenleg a Dunántúli Ref. Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek munkatársa, több levéltárszakmai egyesület vezetőségi tagja. Az egyház-, város- és társadalomtörténeti szakterületek művelése, valamint kötetszerkesztések mellett időről-időre ismeretterjesztő kiadványokkal és múzeumi filmek forgatókönyveivel is jelentkezik.

Várkonyi Tibor

Várkonyi Tibor

szerkesztő

A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1990-ben, majd a szegedi József Attila Tudományegyetemen végzett 1996-ban. 1999-től egyéni ügyvéd. Genealógiával 1996 óta napi szinten foglalkozik, Magyar Családtörténet-kutató Egyesület volt főtitkára, és számos családtörténettel foglalkozó vagy az érintő működésű egyesület tagja.

Genealógiai tárgyú publikációi:

 • Barabás Miklós „Degenfeld család” című festményéről. Herman Ottó Múzeum Évkönyve XLIV., Miskolc, 2005, 445–452.
 • Sára, Hágár és Mária fiai (történelmi, genealógiai és családtörténeti regény, Waldmann Tibor írói álnéven), VPP Kiadó, Budapest, 2006.
 • A Salamon (Beck) és a Degenfeld-Schonburg család kapcsolata. Tiszántúli Történész Társaság Közleményei 1., 2006, 185–195.
 • Családtörténet határok nélkül I–II., Heraldika Kiadó, Budapest, 2012.
  A kezdetektől a „Családtörténet határok nélkül” című könyv megjelenéséig,
 • Matrikula, 2012. 2. szám.
 • Törvénytelen János nyomában, avagy Reznek(i), avagy Husz János származási problémái.
 • Matrikula, 2013. 3. szám.
 • X chromosome investigation to resolve the genetic relationship in family members separated by several generations (társszerzők: dr. Egyed Balázs, Kertész Ákos, Fodor Flóra), ISFG Konferencia, Budapest, 2016.
 • A megtalált anya. Tarsoly Kiadó, Budapest, 2017.
 • Bek Pál, Bárczay Anna és Degenfeld-Schomburg Imre kapcsolata Téglással. In: Betekintés a Bek Pál Kertbarátkör életébe 1978–2018. Téglás, 2018.
 • Az utolsó Hunyadi. Levélregény Corvin János életéről. Historycum Kiadó, Budapest, 2019.
 • In Memoriam Szirmay Gábor. Matrikula, XII. évfolyam, 2022, 1. szám.